Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4327 reviews

Wat is het verschil tussen een gamestoel en een normale bureaustoel?

Er zijn een aantal dingen die een gamestoel onderscheiden van een normale bureaustoel. In deze blog leggen wij u een aantal dingen uit wat er verschilt tussen een normale bureaustoel en een gamestoel, van visueel en comfort tot leuningen en kussens.

 

Visueel

Een gamestoel is te onderscheiden van een normale ergonomische bureaustoel door zijn felle kleuren. In de meeste gevallen is een gamestoel visueel opvallender. Gamers kiezen hier vaak voor om de stoel te laten matchen met hun gaming setup. Verder is de rugleuning van een gamestoel vaker hoger en heeft hij soms rug- en nekkussens.

 

Comfort

Wanneer je werkt op een plek waar je lang moet zitten, zoals op kantoor, of een hardcore gamer bent die uren per dag achter de computer zit, dan moet je rekening houden met je houding. Als u dit niet doet, zult u in de toekomst veel rug- en nekpijn krijgen. Ergonomische bureaustoelen en gamestoelen zijn verschillend, ook op het gebied van comfort en ondersteuning.

 

Als we naar de zitting kijken, zien we een paar dingen die verschillen tussen een gamestoel en een ergonomische bureaustoel. Een gamestoel heeft meestal een zitting met de zijkanten omhoog, ook wel een kuipstoel genoemd. Bij een ergonomische bureaustoel zijn de zijkanten meestal plat om meer beweging te creëren. Ook zijn de rugleuningen van ergonomische bureaustoelen wat lager dan bij een gamestoel. Verder hebben gamestoelen hoofd- en lendenkussens die afneembaar zijn, wat ergonomische bureaustoelen meestal niet hebben.

 

Leuningen

Ook de leuningen van een gamestoel en een ergonomische bureaustoel zijn vaak verschillend. De rugleuning van een gamestoel kan meestal volledig achterover worden gezet. Dit kan handig zijn voor gamers, omdat ze in deze positie kunnen gamen, met een stick in de hand. Voor mensen op het werk is deze optie onnodig omdat je op het werk nooit hoeft te gaan liggen, dit is dan ook de reden waarom dit niet op de meeste normale bureaustoelen te zien is.

 

De armleuningen van een goede gaming stoel of bureaustoel zullen in 4D zijn. Dit betekent dat de armleuningen in elke positie verstelbaar zijn. Er zijn ook stoelen met 3D of 2D armleuningen. Uiteraard wil je een stoel met 4D armleuningen zodat je zoveel mogelijk naar wens kunt verstellen. Zowel ergonomische bureaustoelen als gaming stoelen hebben 4D armleuningen.

 

Kussens

Wat de meeste gamestoelen wel hebben die ergonomische bureaustoelen niet hebben, zijn hoofd- en lendenkussens die afneembaar zijn. Deze helpen enorm in het houden van een neutrale positie en zal helpen houden de wervelkolom recht. Dit houdt pijn of afstand en zal u toelaten om langer in één positie te blijven.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen