Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4527 reviews
wat is het verschil tussen compressiekousen en tubes

Wat is het verschil tussen compressiekousen en tubes?

Als u extra ondersteuning kunt gebruiken tijdens het hardlopen, of een andere sport natuurlijk, dan kunt u ervoor kiezen om compressiekousen of tubes te dragen. Maar wat doen deze kousen en tubes nu eigenlijk precies? En wat is het verschil tussen deze twee?

 

Waar gebruik je compressiekousen of tubes voor?

Het dragen van compressiekousen of tubes zorgt voor minder trilling in de spieren van uw benen. De kousen zitten dan ook heel strak om de onderbenen. Dit zorgt er voor dat het bloed beter afgevoerd wordt tijdens het sporten. En hierdoor zullen de opgebouwde afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Tijdens het sporten zult u minder last hebben van vermoeide spieren.

 

Wat is het verschil tussen compressiekousen en tubes?

Het verschil tussen compressiekousen en tubes is zeer simpel. De compressiekous heeft een voet en de tube heeft dat niet. De compressie van beiden is wel gelijk. De druk die bij de compressiekousen uitgeoefend wordt op de voet en het onderbeen heeft veel voordelen. De kousen kunnen tijdens en na het sporten gedragen worden. Sporters ervaren minder spierpijn wanneer zij na hun training de compressiekousen nog een tijdje dragen. De tube heeft geen voetgedeelte en is daardoor niet geschikt voor na een training. Er is bij de tubes geen compressiewerking op de voet. Het kan mogelijk zijn dat er vocht vastgehouden wordt na een training. Dit wil je natuurlijk altijd voorkomen. Daarom is het echt aan te raden om na de training de tube gelijk weer uit te trekken.

 

 

Hoe trek je compressiekousen makkelijk aan?

Doordat een compressiekous zo strak is, ervaren veel mensen moeilijkheden met het aantrekken ervan. De makkelijkste manier om de sok aan te trekken is als volgt: stop uw hand in de kous en pak het hakdeel vast. Trek de kous binnenste buiten, maar laat de voet er in zitten. Plaats de sok over uw tenen en zo ver mogelijk over de voorzijde van uw voet. Vervolgens pakt u de sok bij de opening beet en trekt hem voorzichtig over de hak van uw voet. Pak met uw duimen en de rest van uw hand de rest van uw sok beet en til de sok als het ware over uw kuit. Zorg dat de kous zonder rimpels onder de knieholte zit. Het zal in het begin wat stroef gaan, maar dit zal vanzelf beter worden naarmate u de kousen vaker aantrekt.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen