Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4329 reviews
Wat is een rollator

Wat is een rollator?

Een rollator is een medisch hulpmiddel die ervoor zorgt dat u langer mobiel blijft en voorkomt dat u valt. Het is een looprek op wielen die vaak voorzien is van een mandje om spullen in om te bergen. Ook heeft een rollator vaak een zitje waar u even op kunt plaatsnemen wanneer u wilt uitrusten.

 

Hoe wordt een rollator gebruikt?

Een rollator biedt u extra ondersteuning en is heel simpel om te gebruiken. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u de rollator voor het eerst gebruikt.

 

Houding

Het is ontzettend belangrijk dat u met uw voeten tussen de achterwielen staat wanneer u loopt. Blijf tijdens het wandelen met uw lichaam dicht bij de rollator en tussen de handvaten. Let op dat u geen tassen aan de rollator hangt! De meeste rollators zijn uitgerust met een mandje, dus maak hier ook gebruik van.

 

Stel de juiste hoogte in

Het is van groot belang voor uw veiligheid dat u de rollator op de juiste hoogte instelt. Stelt u de rollator te hoog in dan loopt u kans op nek- en schouderklachten doordat u gaat lopen met opgetrokken schouders. Stelt u de rollator te laag in dan neemt u de verkeerde houding aan doordat de rollator te weinig steun biedt.

 

Parkeerrem

Wilt u onderweg even uitrusten? Zet de rollator dan op de parkeerrem. Wanneer de rollator op de rem staat dan is het veilig om even plaats te nemen in het zitje.

 

Remmen

Bent u aan het wandelen met uw rollator en wilt u de stoep af? Probeer dan altijd een schuine drempel te zoeken. Dit helpt u om makkelijk en veilig van de stoep af te komen. Is die er niet? Gebruik dan de remmen. Hiermee kunt u ook op een veilig en verantwoorde manier van de stoep afstappen.
Een aantal rollators bevatten ook kantelpedalen. Wanneer u weinig kracht in de armen heeft kunt u met de voet op dit pedaal druk zetten, zodat de voorwielen omhoog komen en u gemakkelijk de stoep op kunt komen. Doe dit alleen wanneer veilig en stabiel kunt blijven staan.

 

Waarom een rollator gebruiken?

Wanneer u wat ouder wordt dan zal uw mobiliteit en balans afnemen. Als gevolg hier van neemt ook uw zelfstandigheid af en dit is een vervelend gevoel. U kunt weer de controle over uw eigen leven terugkrijgen door een rollator te gebruiken. Boodschappen doen, op bezoek bij familie of gewoon wandelingetjes in en rondom het huis; het kan allemaal weer met behulp van een rollator.

 

Wanneer moet je een rollator gebruiken?

Het is moeilijk om een globaal advies te geven voor de aanschaf van een rollator. Wanneer dit nodig is, is namelijk heel persoonlijk en voor iedereen anders. Het is voor veel mensen toch een lastige stap om te kiezen voor het gebruik van een rollator. Terwijl het juist alleen maar voordelen met zich meebrengt en de mobiliteit en daarmee de zelfstandigheid vergroot. Verder is het ook nog ontzettend goed voor de gezondheid omdat je met rollator toch meer in beweging blijft dan zonder.

 

Rollator bestellen online?

Wilt u meer informatie over de aanschaf en het gebruik van een rollator? Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Zij bestaan uit medische specialisten en kunnen al uw vragen

beantwoorden. Podobrace staat garant voor producten van de allerbeste kwaliteit. Wanneer u de producten voor 12:00 uur besteld dan ontvangt u ze de volgende dag al bij u thuis!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen