Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4486 reviews
Waar wordt een rollator voor gebruikt en aan welke eisen moet hij voldoen

Waar wordt een rollator voor gebruikt en aan welke eisen moet hij voldoen?

Een rollator biedt ondersteuning aan mensen die slecht ter been zijn. Hoewel het voor veel mensen een grote stap kan zijn om er een aan te schaffen, is het juist heel raadzaam om dit wel te doen. Door een rollator binnens- en buitenshuis te gebruiken krijgt u uw mobiliteit en daarmee een stukje zelfstandigheid terug.

 

Waar moet een rollator aan voldoen?

Een rollator is een medisch hulpmiddel die ondersteuning biedt voor uiteenlopende situaties. Een rollator moet hierom wel aan een aantal eisen voldoen om de veiligheid te kunnen waarborgen. Let bij de aankoop van een rollator op de volgende punten:

 

Stabiliteit

Een van de belangrijkste eigenschappen waar een rollator aan moet voldoen is stabiliteit. Wanneer een rollator niet stabiel is dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Zorg er daarom voor dat u een stevige en stabiele rollator kiest.

 

Wendbaarheid

Ook de wendbaarheid is een belangrijk punt. De wendbaarheid is onder andere afhankelijk van de grootte en de uitvoering van de wielen. Hoe kleiner de wielen hoe beter de wendbaarheid. Ook de mate qua comfort heeft te maken met de wielen. Grote banden zorgen voor veel stabiliteit en extra comfort wanneer u bijvoorbeeld een boswandeling gaat maken. Let wel goed op: een rollator specifiek ontworpen voor binnen is absoluut niet geschikt voor gebruik buitenshuis! Gelukkig zijn de meeste rollators geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

 

Het gewicht van de rollator

De rollators van tegenwoordig zijn bijna allemaal lichtgewicht exemplaren. Lichtgewicht rollators zijn doorgaans tussen de 4,8 en 8,6 kilo. Soms worden er nog ouderwetse rollators verkocht die zwaarder zijn en rond de 14 kilo wegen. Let dus voordat u een aankoop doet goed op het gewicht. Een lichtgewicht rollator is een stuk beter te bedienen. Daarbij kunt u deze gemakkelijk optillen wanneer u bijvoorbeeld over een drempel wilt of wanneer u de rollator in de auto wilt meenemen.

 

Het formaat van de rollator

Wanneer u de rollator veel binnen wilt gebruiken is het belangrijk dat de rollator niet te breed is en u wel overal doorheen past. Meet daarom de loopwegen binnenshuis en houdt hier rekening mee bij het kiezen van de rollator. Wanneer u de rollator wilt meenemen in de auto raden we aan om goed naar de afmeting van de rollator in opgevouwen stand te kijken. U kunt op basis hiervan bepalen of deze bijvoorbeeld in uw achterbak past.

 

Remsysteem

Ook het remsysteem van de rollator is van groot belang. Er zijn rollators met remsystemen die werken met een handrem. Ook zijn er rollators die zijn voorzien van een rembeugel. Denk van tevoren goed na over wat u handig vindt. Dit voorkomt vervelende verrassingen achteraf.

 

Rollator online kopen?

Podobrace heeft verschillende soorten rollators in het assortiment. Denk hierbij aan lichtgewicht rollators, inklapbare varianten en voorzien van een zitje en boodschappenmand. Heeft u een vraag over een van onze producten, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Onze klantenservice bestaat uit een team van medische specialisten die uw vragen met veel plezier en deskundigheid beantwoorden.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen