Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4462 reviews
top 4 sporten die leiden tot pijn in de hand

Top 4 sporten die leiden tot pijn in de hand

Volgens een Engelse studie is 25% van de blessures aan de hand of pols sport gerelateerd. Voor atleten is dit niet alleen frustrerend, maar kan ook een belemmering vormen voor hun professionele ambities of studiebeurzen.

Bij sommige sporten loop je meer risico op het oplopen van handblessures dan bij andere sporten. Hieronder geven wij een overzicht van de top vier sporten die kunnen leiden tot pijn in de hand.

 

1. Football

Football is een contactsport, daarom is het logisch dat pijn in de hand een risicofactor zijn voor veel spelers. Ook kan de positie van een footballspeler het risico vergroten, aangezien aanvallende en verdedigende lijnwachters de meeste kans hebben op een handblessure, zoals gebroken vingers.

Veelvoorkomende handblessures bij footballspelers zijn verstuikingen van de duim en de vinger. De beste manier om een ​​stabiele gewrichtsbandblessure te behandelen is met flexibele duimspalken van Podobrace.

 

2. Fietsen

Amateur- en professionele wielrenners hebben ook vaak pijn in de hand. Dit komt doordat ze ulnaris neuropathie kunnen ontwikkelen, een veel voorkomende aandoening in de sport. Een andere benaming hiervoor is stuurverlamming. Dit komt neer op een beknelde elleboogzenuw. Veel voorkomende symptomen van de klacht kunnen zijn:

  • Tintelingen
  • Pijn
  • Zwakheid
  • Doof gevoel

In de meeste gevallen kan ulnaris neuropathie worden verlicht wanneer u probeert te voorkomen dat u uw arm langdurig buigt, niet op uw elleboog leunt en uw elleboog recht houdt tijdens de slaap. Voor het recht houden van uw elleboog kunt u gebruik maken van spalken.

 

3. Hockey

Hockey is een andere impactsport die pijn in de hand kan veroorzaken, waaronder handbreuken en breuken aan de pols. Hockeyspelers kunnen hun handen op verschillende manieren verwonden, doordat ze in contact kunnen komen met een andere speler, de boards of de puck. Ook kunnen ze een blessure oplopen door een verkeerde techniek.

 

Het komt regelmatig voor dat hockeyspelers weken of maanden wachten met medische behandeling voor een hand- of polsblessure. Het negeren van het probleem kan echter leiden tot problemen op de lange termijn. Het is beter om een hand- en polsblessure direct te behandelen om blijvende problemen te voorkomen die een sportcarrière of hobby kunnen beïnvloeden.

 

4. Tennis

Pijn in de hand komen veel voor bij zowel amateur- als professionele tennissers. Mogelijke blessures kunnen zijn:

  • Vinger uit de kom
  • Beknelde elleboogzenuw
  • Breuken in hand en pols

Hand- en polsblessures kunnen in bijna elke sport voorkomen, daarom is het belangrijk om je techniek op het veld, de baan, het veld of de baan te perfectioneren. Ook kunt u ondersteunende hulpmiddelen gebruiken om lichte tot ernstige klachten te verbeteren, zoals een duimbrace, polssteun of beide.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen