Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4512 reviews
tips voor het onderhouden van uw steunzolen

Tips voor het onderhouden van uw steunzolen

Steunzolen worden door miljoenen mensen over de hele wereld gedragen. Ze worden gedragen voor verschillende en zeer uiteenlopende voetklachten, zoals hielspoor, platvoeten en holvoeten. Ook bieden ze ondersteuning bij diverse soorten sporten. Te denken valt daarbij aan onder andere hardlopen, bowlen, volleybal, fitness en aerobics. Het is van groot belang om de zolen goed te onderhouden en schoon te houden. Hieronder geven wij een aantal tips zodat u optimaal en langdurig gebruik kunt maken van uw steunzolen.

 

Hoe reinig ik mijn steunzolen?

Het reinigen van de steunzolen is van essentieel belang voor een lange levensduur van de zolen. Steunzolen kunnen helaas niet in de wasmachine en zullen met de hand gereinigd moeten worden. U kunt hiervoor het beste een doekje onderdompelen in een emmer warm water vermengd met bijvoorbeeld soda of een scheutje azijn. Dit zal de onaangename geuren die in de zolen ontstaan zijn wegnemen. Let op dat u juist geen zeep gebruikt! Hierdoor worden de geurtjes juist verergerd. Zorg er voor dat de steunzolen niet nat worden. Indien dit toch gebeurt, droog ze dan op een natuurlijke manier en leg ze niet op een kachel te drogen. Dit zal onherroepelijk schade aanbrengen op de zolen.

 

Tips voor het verwijderen van nare geurtjes

U wilt natuurlijk dat uw zooltjes zo lang mogelijk mee gaan en zonder vervelende geurtjes. Als u de zooltjes lang gebruikt is de kans groter dat hier geurtjes in ontstaan. Hieronder volgen een aantal super simpele tips voor het bestrijden van deze nare geuren.

 

Thee

Thee is niet alleen heerlijk om te drinken. Het neemt ook vocht op en nare geurtjes. Leg een aantal ongebruikte theezakjes ’s avonds in uw schoenen. U zult merken dat uw schoenen ’s morgen weer helemaal fris ruiken!

 

Koffie

Hetzelfde geldt voor koffie. Koffie werkt neutraliserend. Als u ’s avonds een koffiepad in uw schoenen legt zijn de vervelende geurtjes ’s morgens weer verdwenen! Wat u ook nog kunt doen is een koffiefilter vullen met een beetje wasmiddel. Ook hierdoor verdwijnen vervelende geuren als sneeuw voor de zon!

 

Soda

Soda staat bekend om zijn neutraliserende werking. U kunt de soda ook ’s avonds in uw schoenen neerleggen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een panty of dunne sok. Zo heeft u geen last van losse korrels in uw schoenen. Als laatste hebben wij nog een tip; haal uw zolen elke dag even uit uw schoenen voor ventilatie. Hierdoor blijven ze langer fris en gaan ze langer mee!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen