Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4486 reviews
Rollator reparatie

Rollator reparatie

Wanneer u kiest voor een rollator dan gaat u er natuurlijk van uit dat u zo lang mogelijk hier gebruik van kunt maken zonder dat er mankementen optreden. Helaas komen er ook bij rollators verschillende problemen voor die verholpen moeten worden. Wij geven u hieronder een overzicht van een aantal mankementen die kunnen voorkomen wanneer u een rollator heeft én wat u kunt doen om dit te verhelpen!

 

Mijn rollator trekt naar rechts

Wanneer uw rollator naar een bepaalde kant trekt dan wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt doordat het frame van de rollator iets verbogen is. Neem in dit geval contact op met uw leverancier. Hij kan dit voor u verhelpen.

 

Slechte remmen

Wanneer de remmen slecht werken dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren! De remmen zijn vaak makkelijk zelf of door iemand uit uw omgeving te verstellen. Lukt dit niet neem dan contact op met uw leverancier.

 

Wielen niet goed schoon

Wat ook ontzettend belangrijk is, is dat u de wielen goed schoon houdt. Er kunnen gaandeweg haren in de wielen terecht komen waardoor de wielen niet soepel meer zijn. Het schoonhouden van de wielen is iets dat u zeer makkelijk goed zelf kunt onderhouden en anders kunt u hulp inschakelen van iemand in uw omgeving.

 

Naar buiten stekende remkabels

Het kan voorkomen dat uw remkabels veel naar buiten staan. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan omdat de kans groot is dat u ergens achter blijft haken. Dit is gelukkig makkelijk te verhelpen door met een touwtje de remkabels aan elkaar vast te binden. Mocht u dit moeilijk vinden dan adviseren wij om iemand in uw omgeving om hulp te vragen.

 

Vragen over het repareren van een rollator

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog nog vragen of opmerkingen over een rollator of over het gebruik hiervan? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze zeer deskundige klantenservice. Ons team bestaat uit medische specialisten die u van alle informatie kunnen voorzien.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen