Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4327 reviews

Mondkapjesplicht in Italië

Elk land heeft zijn eigen manier om met het coronavirus om te gaan. In het ene land geldt een mondkapjesplicht, in het andere land geldt dit alleen als je met het openbaar vervoer reist, en in weer een ander land hoef je helemaal geen mondmaskers te dragen. Omdat het wintersportseizoen voor de deur staat gaan we in deze blog ons verdiepen in de Italiaanse mondkapjesplicht voor de winter van 2021/2022.

 

Coronamaatregelen voor wintersporters

Voor het wintersportseizoen van 2021/2022 zijn er in Italië een aantal nieuwe coronaregels ingesteld. De Italiaanse regering werkt met een binnenlands systeem van zones. Deze zones kunnen rood, oranje, geel of wit zijn. Afhankelijk van de situatie met betrekking tot coronabesmettingen kan de kleurencode in een zone veranderen.

 

Op het moment dat deze blog werd geschreven waren er alleen witte en gele zones in Italië. Dit betekend dat toegang tot culturele voorstellingen, sportevenementen, bars en restaurants (binnen) worden voorbehouden aan wie in het bezit is van een coronabewijs. Dit mag een vaccinatiebewijs zijn of een herstelbewijs. Op sommige plekken is toegang met een negatieve test ook mogelijk, echter verschilt dit per district.

 

Skiliften

De skiliften in Italië zullen draaien op 80% capaciteit. Ook voert Zuid-Tirol een verplichting in van FFP2 mondkapjes. Deze FFP2 mondkapjes moeten gedragen worden in stoeltjesliften, gondels en het openbaar vervoer in Zuid-Tirol.

Deze FFP2 mondkapjes moeten van medische kwaliteit zijn om gebruik te mogen maken van de skiliften en openbaar vervoer in Zuid Tirol. Alle FFP2 maskers van Podobrace voldoen aan deze eis!

 

In andere zones kunnen deze regels ook van kracht worden. Check daarom altijd de website van de Italiaanse overheid voordat u vertrekt naar Italië!

 

Restaurants

Voor bijna alle binnenruimtes in Italië moet u mondkapjes dragen wanneer u rondloopt. Ook zijn mondkapjes buiten verplicht wanneer u geen afstand kan houden tot andere mensen. Een normaal mondkapje voldoet hiervoor, het hoeft dus geen FFP2 mondkapje te zijn.

 

FFP2 mondkapje

Wilt u zich geen zorgen maken over een mondkapjesplicht in de skiliften en openbaar vervoer van Italië? Ga dan snel naar de productpagina van FFP2 maskers. Hier vindt u alleen medisch goedgekeurde mondkapjes die u deze winter moet dragen in de skiliften en openbaar vervoer van Italië. Of kijk naar de aanbevolen producten hieronder!

 

Ook hebben wij normale mondkapjes die u in alle binnenruimtes moet dragen voor de allerscherpste prijzen! Ga hiervoor dan naar de pagina mondkapjes!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen