Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4462 reviews
hoelang moet ik een kniebrace dragen

Hoelang moet ik een kniebrace dragen?

De draagtijd van een kniebrace hangt af van de ernst van de klacht. Het is belangrijk om te weten hoelang en wanneer de brace gedragen moet worden. Bij Podobrace hebben wij voor u het juiste antwoord.

 

Blessure

Wanneer u een blessure aan het kniegewricht hebt, gebruikt u een kniebrace. Bijvoorbeeld wanneer de kruisbanden gescheurd of verrekt zijn, wanneer u een slijmbeursontsteking heeft of wanneer de knie overbelast of instabiel is. Een kniebrace geeft compressie aan het gewricht en de spieren, waardoor de knie ondersteund wordt. Hierdoor heeft u minder pijn en kunt u de knie beter bewegen. De brace draagt u tijdens het sporten, maar wanneer u een zware blessure heeft kunt u de brace ook een tijdje overdag en tijdens het slapen dragen.

 

Chronische klachten

Bij een chronische bewegingsklacht is het natuurlijk de bedoeling dat bij zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten de kniebrace gedragen word. De brace hoeft niet de hele dag om, maar het is handig om bij de meeste activiteiten de brace te dragen.

 

Sportbrace

Hoe lang je een sportbrace moet dragen is afhankelijk van de ernst van de blessure. In de eerste fase van het herstel is het soms verstandig om de sportbrace ook naast het sporten te dragen. Wanneer u merkt dat de pijn minder wordt, vermindert u ook het aantal momenten waarop u de sportbrace draagt. Om een herhaling van de blessure te voorkomen is het verstandig om de brace tijdens het sporten te blijven dragen. Een sportbrace gaat ongeveer één tot anderhalf jaar mee, daarna wordt de ondersteuning minder en is de kans op een nieuwe blessure groter. Bij Podobrace hebben wij voor iedere blessure de juiste brace. Heeft u vragen met betrekking tot de draagtijd van een kniebrace? Dan kunt u op onze site deskundig advies krijgen in de live chat, of via telefonisch contact en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen