Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4327 reviews
hoe trek je een kniebrace aan

Hoe trek je een kniebrace aan?

Heeft u een kniebrace nodig? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten hoe de kniebrace werkt en hoe u deze moet dragen. Wij hebben de beste manieren voor u op een rijtje gezet.

 

Maat

De mate van ondersteuning van een brace begint bij de juiste maat, het juist instellen en het juist aantrekken van de kniebrace. Belangrijk om te weten is dat er altijd een aantrek advies staat in de handleiding. Onthoud dat een brace nooit pijn of gevoelloosheid mag veroorzaken.

 

Belangrijke instructies:

  • Kijk voor het aantrekken goed naar de vorm en kenmerken van het product. Hierdoor voorkomt u dat u een product andersom aantrekt.
  • Gebruik aantreklussen wanneer deze bij een brace inbegrepen zijn.
  • Trek een brace op een gebogen gewricht aan, zo kunt u beter de juiste positie bepalen. Trek vervolgens bij een gestrekt gewricht de brace nog iets aan
  • Zorg ervoor dat het klittenband (als deze op de brace aanwezig zijn) losgemaakt is.

Waarom het aantrekken zo belangrijk is

Een brace is gemaakt op de anatomische vormen van een gewricht. Daarnaast dienen baleinen en pelottes in een brace op specifieke plekken te zitten, zodat ze de juiste ondersteuning bieden. Neem daarom de tijd voor een eerste keer en oefen het een aantal keren, eventueel samen met iemand. Heeft u vragen met betrekking tot het aantrekken van een kniebrace? Dan kunt u op onze site deskundig advies krijgen in de live chat, of via telefonisch contact en e-mail.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen