Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4529 reviews
daar gaan we weer..

Daar gaan we weer..

Of eigenlijk niet, want dit keer ben ik de bui voor. Zes marathons heb ik inmiddels – met wisselend succes – gelopen en even zoveel keer heb ik gezegd dat ik het NOOIT meer zal doen. U begrijpt het al, de volgende staat alweer in de agenda. Kopenhagen is de locatie en in mei 2018 moet het gebeuren.

Omdat ik er dus weer ingetrapt ben, is het aantal kilometers dat ik wekelijks train, de afgelopen tijd flink gestegen. Als gevolg hiervan krijg ik steeds meer last van mijn hiel. Dus ik naar de pedicure om het overtallige eelt van mijn hielen te halen (wordt eens tijd ook), maar de verlichting als resultaat hiervan is van korte duur.
 

Hielspoor als gevolg van overbelasting

Omdat de pijn steeds erger wordt, besluit ik een tijdje te stoppen met hardlopen om te kijken of het weggaat. En inderdaad, het lijkt te helpen. Die marathon wacht echter niet, dus moet ik toch weer aan de bak. U raadt het al, al snel komt de pijn in alle hevigheid weer terug.

Dus ga ik op onderzoek uit naar het probleem en al snel besef ik dat ik last heb (of begin te krijgen) van hielspoor. Gelukkig ben ik er snel bij en kan ik er nog veel aan doen. Veel rekken geeft enige verlichting, ik probeer mijn hiel vooral niet teveel te belasten en let goed op mijn houding, maar dit zijn tijdelijke oplossingen. Symptoombestrijding zogezegd. Voor een meer langdurige oplossing neem ik contact op met Podobrace die me ook goed had geholpen aan een kniebrace.
 

De Strassburg Sok doet wonderen

Er passeren verschillende opties de revue. Zo is het mogelijk om steunzolen aan te laten meten, maar omdat ik deze al draag, is dit voor mij niet de oplossing. Hielspoor (halve) gelzootjes zijn ook nog een optie, maar ik kies voor de Strassburg sok. Deze sok draag ik ’s nachts en dwingt mijn voet in gehaakte positie. Hierdoor 

strassburg sok

wordt er licht rek op de (vaak ontstoken) peesplaat uitgeoefend. Hierdoor nemen de klachten snel af oftewel de pijn wordt steeds minder.


Omdat ik er op tijd bij ben, ben ik de blessure eindelijk een keer te slim af. In combinatie met de razend populaire sok – die wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld – doe ik ook meerdere keren per dag rekoefeningen en krachttraining om mijn voet- en kuitspieren te versterken. Op deze manier staat niets in de weg tussen mij en een succesvolle marathon. De laatste (hoor ik mezelf opnieuw zeggen)!



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen