Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4486 reviews
Alles wat u wilt weten over de aanschaf en onderhoud van een handbrace

Alles wat u wilt weten over het dragen en gebruiken van een hand brace

Wanneer u pijn of klachten aan uw handen ervaart, is het raadzaam om een hand brace te dragen. Podobrace heeft meerdere handbraces in het assortiment. Wij geven u graag meer informatie over het dragen van een hand brace en hoe u deze het beste kunt gebruiken en onderhouden. Lees hieronder verder!

 

Wanneer is het raadzaam een hand brace dragen?

Een hand brace kan bij verschillende soorten aandoeningen, klachten en blessures gedragen worden. Ook kan een hand brace gedragen worden tijdens het sporten, of juist om blessures te voorkomen. Wij u geven u hieronder een aantal veelvoorkomende aandoeningen waarbij het dragen van een brace aangeraden wordt. Neem contact op met een specialist of met onze klantenservice wanneer u twijfelt of het dragen van een hand brace voor u noodzakelijk is. Zo ontvangt u altijd de juiste informatie. Het is verstandig om een handorthese te dragen bij:

  • Artrose
  • Overbelasting
  • Reuma
  • Instabiliteit
  • De ziekte van Raynaud

Hoe lang moet ik een hand brace dragen?

De duur van het dragen van een brace hangt sterk af van de aard en de ernst van de klacht. Raadpleeg altijd een specialist voor deze vraag. U kunt hiervoor uw eigen fysiotherapeut benaderen maar u kunt ook contact opnemen met onze klantenservice. Deze bestaat uit een team van medische specialisten en ze kunnen al uw vragen beantwoorden.

 

Welke maat brace moet ik aanschaffen?

Het is belangrijk dat de hand brace goed aansluit om uw hand zodat het de juiste ondersteuning biedt. Het bestellen van de juiste maat is dus heel belangrijk. Op elke van onze productpagina’s staat een maattabel. Lees de aanwijzingen op deze tabel zorgvuldig door en bepaal dan de maat. Is de maat evengoed niet goed? Dan is ruilen bij ons geen probleem. U ruilt en retourneert de producten zeer gemakkelijk bij Podobrace.

 

Kan ik zwemmen met een hand brace?

Een brace mag in principe niet helemaal door en door nat worden. Hierdoor wordt de levensduur en kwaliteit snel verminderd. Uiteraard kunt u de brace wel een beetje nat maken wanneer u hem schoonmaakt. Maar let er dus op dat u bijvoorbeeld niet onder de douche stapt met een hand brace om. Zwemmen met een brace raden wij helemaal af.

 

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over een hand brace of over het gebruik er van? Neem dan snel contact op met onze zeer deskundige klantenservice. Ons team bestaat uit medische specialisten die elke vraag voor u kunnen beantwoorden. Ze zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 uur en 18:00 uur.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen