Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4327 reviews
alles over skisokken

Alles over skisokken

Nog even en dan is het weer zo ver. Strakblauwe luchten, verse sneeuw, gladde pistes; het wintersportseizoen staat voor de deur! Hoe fijn is het om straks met je vrienden en familie af te reizen naar een wintersportoord om je even een paar dagen geheel onder te dompelen in de wintersportsfeer. Naast voorpret is het op orde hebben van je uitrusting ook van groot belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je skisokken. Wanneer je op de ski stapt met niet goed zittende sokken dan ga je gegarandeerd niet lekker van de piste af. Daarom besteden wij in deze blog aandacht aan de skisokken!

 

Wat zijn goede skisokken?

Skiën doe je het grootste gedeelte van de dag. Dit is een aardige belasting voor je voeten. Het dragen van goede skisokken is daarom van essentieel belang. Maar wat zijn nou goede skisokken? Goede skisokken hebben een uitstekende isolatie. Warme voeten tijdens het skiën zijn immers erg belangrijk. Ook is het belangrijk dat de sokken vocht afvoeren. Dit om te voorkomen dat je met natte sokken in je skischoenen zit.

 

Pasvorm

Het dragen van sokken met een perfecte pasvorm zijn ook van essentieel belang tijdens het skiën. Het is een beetje een open deur, maar zorg ervoor dat je altijd de goede maat sokken koopt. Als ze ook maar een beetje te groot zijn gaan ze schuren en zorgen ze voor wrijving. Ook zijn goede skisokken verstevigd op bepaalde drukpunten zoals de enkel, hiel, teen en scheen. Deze plekken vereisen extra bescherming wanneer jij de berg afdaalt.

 

Materialen

Katoenen skisokken dienen te allen tijde vermeden te worden. Deze drogen niet snel waardoor je vochtige voeten krijgt en hierdoor ontstaan weer vervelende blaren. De skisokken van Podobrace zijn gemaakt van polyamide, elastaan en polyester. Dit zorgt voor elasticiteit, een perfecte pasvorm en droge voeten!

 

Tips voor skisokken

Hoewel je waarschijnlijk geneigd bent om voor hele dikke sokken te gaan adviseren wij je toch om te kiezen voor de dunnere variant. Deze zitten losser in de skischoen en daardoor gaat het skiën makkelijker dan met dikke sokken. Ook zijn mensen geneigd om twee sokken over elkaar aan te trekken voor de warmte. Niet doen! Grote kans dat de sokken gaan schuiven in de schoen waardoor wrijving ontstaat die weer zorgt voor irritatie en blaren. En dat wil je natuurlijk niet.

 

Een volledig overzicht van onze skisokken vindt u hier. Heeft u nog vragen over de verschillende skisokken in ons assortiment? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. Ons team bestaat uitsluitend uit specialisten en voorzien je graag van de juiste informatie.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen