Snel gratis advies:
+31852010818

MENU
4329 reviews
5 tips voor het onderhoud van uw steunkousen

5 tips voor het onderhoud van uw steunkousen

Steunkousen zijn nodig wanneer u last heeft van spataderen of oedeem. Ze verbeteren de bloedcirculatie en bieden ondersteuning aan uw benen. Wanneer u uw steunkousen op de juiste manier gebruikt en goed onderhoudt dan zullen deze langer meegaan. Het op de juiste manier verzorgen en onderhouden van de steunkousen is daarom van essentieel belang. Doet u dit niet of niet op de juiste manier dan zullen de kousen eerder slijtage vertonen of kapot gaan. Hieronder geven wij u een aantal tips voor het onderhoud van de steunkousen, zodat deze zo lang mogelijk mee zullen gaan.

 

Tip 1:

Het wassen van uw steunkousen is noodzakelijk. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kousen lekker fris blijven maar zorgt er ook voor dat ze langer mee gaan! Doordat steunkousen zo dicht op de huid zitten nemen ze transpiratie en huidvet op. Dit veroorzaakt slijtage aan de kous. Regelmatig wassen zorgt er weer voor dat deze huidvetten verwijderd worden en uw steunkous weer schoon en fris is! Was de kousen dagelijks in een sopje of in de wasmachine op 40 graden. Doe dit bij voorkeur in de avond. Let op dat u geen wasverzachter of bleekmiddelen gebruikt en wring of centrifugeer de kousen niet. Laat ze gedurende de nacht aan de lucht drogen en u kunt ze ’s morgens gelijk weer dragen.

 

Tip 2:

Indien u steunkousen draagt met gesloten teen dan is het ontzettend belangrijk dat u uw teennagels goed verzorgt. Haakjes in uw nagel of scherpe randen kunnen gaten in de kousen veroorzaken. Knip uw teennagels kort en let goed op eventuele haakjes. Hierdoor hebben de kousen een langere levensduur.

 

Tip 3:

Het op de juiste manier laten drogen van uw steunkousen is ook ontzettend belangrijk. De steunkousen mogen niet in de droger gedaan worden. Ook het uitwringen van de kousen wordt ten zeerste afgeraden. Wat het beste is voor de sokken om overtollig water weg te duwen tussen twee handdoeken en ze dan te laten drogen. Let er op dat u ze niet op de verwarming legt of in de directe zon hangt.

 

Tip 4:

Trek bij voorkeur de steunkousen nooit aan met uw blote handen. Gebruik hiervoor handschoenen of een aantrekhulp. Wanneer u met blote handen de kousen probeert aan te trekken is de kans groot dat u de kous stuk trekt of dat er een nagel in blijft haken.

 

Tip 5:

Was uw steunkousen bij voorkeur met een speciaal hiervoor ontwikkeld wasmiddel. Dit bewaart de elasticiteit van de kousen en zorgt er voor dat uw kousen minder snel zullen slijten.

 

Met deze tips blijven uw steunkousen zeker van uitstekende kwaliteit en hebben ze een lange levensduur. Bij Podobrace hebben wij een zeer ruim assortiment steunkousen in verschillende drukklassen. Wanneer u op zoek bent naar steunkousen in drukklasse 1 dan raden wij de Dunimed premium comfort Steunkousen aan (Dunimed premium comfort steunkousen). Deze zijn zeer geschikt voor het verbeteren van de bloedcirculatie en bij gezwollen enkels en zware, vermoeide benen. Indien u op zoek bent naar steunkousen in drukklasse 2 dan kunnen wij de Dunimed premium comfort steunkousen drukklasse 2 (Dunimed premium comfort steunkousen) aanraden. Deze steunkousen voorkomen een zwaar en vermoeid gevoel in de benen en worden gebruikt voor trombose en beginnende of matige spataderen. Voor chronische en zware klachten adviseren wij een steunkous in drukklasse 3. De Dunimed premium comfort steunkousen drukklasse 3 (Dunimed premium comfort steunkousen) wordt aangeraden bij chronische klachten zoals trombose en ernstige oedeem.

Voor vragen over de juiste steunkousen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij voorzien u van deskundig advies en helpen u graag verder op weg. Ze zijn bereikbaar via telefoon, e-mail of live-chat.



Aanbevolen producten:

Menu Home Zoeken Winkelwagen